Her annonceres kommende arrangementer så snart de er planlagt….

SATURDAY PROTEST: GÅ-DEMO I SOLIDARITET MED PALÆSTINA

BEMÆRK: 2. DECEMBER ER DEMO FLYTTET TIL MØLLEPARKEN!

Hver lørdag er der demonstration kl 14.30. Tag jeres familie, venner og kolleger med, når vi kræver våbenhvile, fuld adgang til nødhjælp og stop for illegale bosættelser og blokaden af Gaza.

Demonstrationen er fredelig og alle råb er på dansk, da vi ønsker at nå hele befolkningen, vores medier og politikere.

Læs mere her…

og her…

Læs Carsten Andersens tale den 19.11 her


Tidligere arrangementer:

Du kan her læse taler og oplæg fra tidligere arrangementer

Krigsforskning – etik og moral?
Mandag den 27/11 klokken 19-21 i Dokk1, møderum 2.

Arrangører:

Århus mod Krig og Terror

Aldrig Mere Krig.

Fjendtlige droner rammer nu mål i Gaza og Israel, som det også sker i Ukraine og Rusland. Dygtige forskere sørger for, at evnen til at ødelægge er i top. Men ikke alle forskere vil med til fronten, selv om krigsindustrien er rykket helt ind på universiteterne, og har de store bevillinger med.
Dylan Cawthorne er droneforsker, men nægter at bygge for militæret, og vil kun lave helt fredelige droner. Han underviser om droner på Syddansk Universitet, og har netop udgivet bogen “The Ethics of Drone Design”.
Du kan møde Dylan her i Århus, og høre om hans modstand mod krigsindustriens omklamring af forskningen – og om hvordan han gør modstand imod militariseringen.
Dylans foredrag er på engelsk. Arrangementet indledes på dansk af Tom Vilmer Paamand fra Aldrig Mere Krig, om kampen imod våbenproduktion.

Fri entré.

Læs mere her…

Optog i solidaritet med børn og kvinder i Palæstina 4/11

Arrangører:

Sammenslutningen af palæstinensiske foreninger i Aarhus
-Racismefri by Aarhus for Mangfoldighed
-Mellemfolkeligt Samvirke
Anbefalere:
-Alternativet
-Refugees Welcome
-United Sikhs
-United SWAT
-Enhedslisten Århus Vest
-Kommunistisk Parti-Aarhus
-Internationale Socialister
-Aarhus mod Krig og Terror
-Enhedslisten

Kom med på lørdag d. 4.11. kl 14.30 fra Rådhuspladsen i Århus, og tag jeres familie, venner og kollegaer med, når vi kræver øjeblikkelig våbenhvile, fuld adgang til nødhjælp og stop for illegale besættelser og blokaden af Gaza.


Demonstrationen er fredelig og alle råb er på dansk, da vi ønsker at nå hele befolkningen, vores medier og politikere.
Program og rute bliver lagt ud i begivenheden, når det er klar.


Se mere på Facebook

Se billeder fra demonstration på Facebook

Demonstration i solidaritet med Palæstina 21/10

Sammenslutningen af palæstinensiske foreninger i Aarhus indkalder til en fredelig gå-demonstration i solidaritet med Palæstina i forbindelse med bombardementerne som har fundet sted i Gaza og andre steder i Palæstina den seneste uge og som i skrivende stund, har kostet 2600 palæstinensere livet og yderligere 6000 er hårdt såret.
Der meldes ligeledes om 800 børn som er blevet dræbt og flere hundrede børn ligger begravet levende under ruinerne.
Helt konkret går begivenheden ud på følgende; at fordømme besættelsesmagtens overgreb mod al-Aqsa og drab af civile palæstinensere i Gaza, Vestbredden og resten af Palæstina.
Vi har sørget for at anskaffe mange Palæstina-flag, som vi hver især skal vifte med mens vi går igennem byen.
Til sidst mødes vi ved rådhuspladsen, hvor der holdes nogle ganske korte taler.
Det her er en fredelig demonstration, som foregår på dansk – al opråb skal foregå på dansk så budskabet kan nå ud til alle.
Læs Carsten Andersen’s tale her..

Fredsfestival: Nej til militarisering af Danmark 8/10

Søndag den 8. oktober afholdes fredsfestival kl 12-18 på Huset Trøjborg

Hvad betyder baseaftale, forsvarsforlig og oprustning for Danmarks sikkerhed?  

Hvad med konsekvenserne for velfærd, klimaindsats og udviklingshjælp? 

Oplæg:  Carsten Andersen, Århus mod Krig og Terror, om hvordan forsvarsforliget vil øge faren for krig og terrortruslen mod Danmark, om hvordan oprustningen vil ramme klimaindsats, udviklingsstøtte, sundhed og velfærd.  

Emil Olsen, 3F, om hvordan fagbevægelsen kan komme ind i kampen mod oprustning og krig.

Tove Jensen, Fredsinitiativet, om baseaftalen og dens konsekvenser. 

Henning Salling Olesen, Nej til oprustning – Ja til bæredygtig sikkerhedspolitik, om alternativet til forsvarsforligets oprustning

Musik: Rolf Heitmann, Karin Busk og Steen Vejgaard

Digte: Emil Olsen, Dino Kopelj  

Udstilling: Hanna Lindstrøm

Se billeder fra festivalen på Facebook

Læs Carsten Andersen’s oplæg her..

Læs Emil Olsen’s oplæg her..

Bavnebål 1/10 2023

VI TÆNDER VI BÅL VED STRANDEN VED TANGKROGEN.

Sådanne bavnebål bliver tændt samtidig mellem kl. 19 og 21 en lang række steder rundt omkring i landet, hvor borgergrupper tænder bål for at markere at ”en fare er på vej”.

En fare som vil ødelægge natur-, klima-og miljø i hele landet. Borgergrupperne er de mange grupper af borgere som synes, at nu er det nok -vi skal en helt anden vej. Vi skal for alvor begynde at passe på natur, miljø, biodiversitet og klima –IKKE ødelægge mere.

Århus mod Krig og Terror er med i samarbejdet sammen med Det fælles bedste, og en række andre NGO’er, som vi har samarbejdet med i de seneste år. I Århus protesteres der konkret mod havneudvidelsen og generelt mod, at politikerne ikke prioriterer den nødvendige klimaindsats.

Fra Århus mod Krig og Terror bidrager vi med protest imod, at politikerne prioriterer en farlig og klimabelastende oprustning i stedet for at bruge det økonomiske råderum til den nødvendige klimaindsats.

Der bliver nogle korte, stærke, hjertevarmende taler. Vi synger nogle stærke sange sammen, så himlen diskret løfter sig. Og mens bålet stille brænder ned, nyder vi at markere: ”I kan ikke slå os ihjel”.

Læs Carsten Andersens tale her..

Debatmøde, 26/9 2023

Afrika – Europas baggård.

John Graversgaard, aktiv i Enhedslisten, og beskæftiger
sig med arbejdsmiljø, antiracisme, international solidaritet og
boligpolitik, lægger op til debat om udviklingen i Det globale Syd.

Hvor er dansk udenrigspolitik på vej hen? Alt drejer sig nu om krigen i Ukraine og oprustning mod Rusland, som helt åbent kaldes for vores fjende, og hvor sanktioner udbygges, og samhandel og kontakter afbrydes på alle områder.
NATO taler nu også om Kina i sine nye strategipapirer. Men hvad med Afrika, som har været genstand for årtiers dansk udviklingshjælp? Hvad siger regeringen om Afrika, som tilhører Det globale Syd, der er blevet en meget anvendt betegnelse?

Læs John Graversgaards artikel i Kritisk Revy her..


Demonstrationsmøde 8/10 2023

NEJ TIL AMERIKANSKE VÅBEN OG BASER PÅ DANSK JORD!

Vi afholder demonstrationsmøde foran Dokk1 fredag d. 8.9.23 kl. 14.30 -15.30. I de kommende uger vil amerikanske våben og materiel blive transporteret gennem havnene i Aarhus og Esbjerg. Våbnenes destination er USA’s troppeopbygning i Europa – Operation Atlantic Resolve.

Hvem har inviteret amerikansk militær til at besætte Århus kommunale havn? Det har den socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard, der ser krig som en god forretning, mens hans byråd sparer på de svageste og klimaforandringer truer. Vi kræver al udenlandsk militær ud, vi vil ikke have fremmede tropper på dansk jord. Havnene i Esbjerg og Aarhus bliver misbrugt til krigsforberedelser, hvor USA og NATO gør Danmark til en brik i en kæmpe krigsopbygning. De gør vores infrastruktur til et serviceorgan for krig. Regeringen har gjort os til ”værtsstøttenation”, gjort os til et knudepunkt i NATO’s strategi. De gør Danmark til en gennemgangslejr og opmarchområde for krig. Denne politik optrapper kun modsætningerne og øger krigsfaren. Regeringen vil også give USA retten til at placere deres våben og deres soldater her i permanente baser. Det vil betyde, at Danmark indrulleres direkte under USA’s militær – med kampfly og enhver form for våben de måtte ønske, inkl. atomvåben – alt udenfor vores kontrol.


Milliarderne ruller til krig – mens velfærden forbløder.
Opbygningen til krig må stoppes. Stop deres dødsmaskiner – Pengene må bruges til velfærd.

Vi siger derfor:

NEJ til våbentransporter gennem Aarhus Havn!

NEJ til amerikanske baser på dansk jord!

NEJ til den danske krigspolitik!


Hiroshima dag 6/8 2023

Debat og mindearrangement søndag den 6. august kl. 19-21:30 i Domen, Inge Lehmanns Gade 22, Aarhus Ø.

78 år efter atombomberne over Hiroshima og Nagasaki er atombomber stadig en trussel mod menneskeheden. På grund af krigen i Ukraine er truslen mere alvorlig, end den har været i mange år. 

På Hiroshimadagen den 6. august arrangerer FN-forbundet, Danske læger mod Kernevåben, Kvindefredsligaen og Århus mod Krig og Terror et debat- og mindearrangement i Domen.  

Vi drøfter, hvad vi kan gøre for at mindske atomtruslen, og efterfølgende mindes vi ofrene for atombomberne over Japan med en lystsejlads på spejlbassinet ved Navitas.


Læs Carsten Andersens tale her…..

Se billeder fra talerne på Facebook her…

.. og se musikerne

Sankt Hans for Fred 22/6 2023

Sølystgades Beboerhus og Århus mod Krig og Terror afholder Sankthans for Fred fredag d. 23.6.23 kl. 19. Bålet tændes kl. 19.30.

Taler, sang og musik. Kaffe, te og kage samt vin, øl, vand og pølser med brød samt snobrød til børnene.


Læs Carsten Andersens tale her…..

Se billederne på Facebook her…